Still i bunad – få orkesterplass

ALLE som stiller i folkedrakt lørdag får være med i folkedraktlenka på Gisundbrua. Det er ikke slik at man må være påmeldt for å være med i det fargerike verdensrekordforsøket. Deltakelse vil gi orkesterplass til åpningen av Arctic Race of Norway - Dronningetappen.

På grunn av det fargerike rekordforsøket, har Arctic Race-ledelsen bestemt at starten skal foregå langsomt. Det vi si at ledebil «holder igjen» syklistene fra starten på torget, langs Strandveien, og over brua. Ved Best-stasjonen på Silsand «slippes» syklistene og racet starter for alvor. Hele den rolige starten filmes på den direkte TV-sendingen til cirka 180 land. Det er TV2 som har rettighetene til rittet i Norge.

Det er ikke slik at man må være påmeldt for å være med i det fargerike verdensrekordforsøket. Alle som stiller i bunad, festdrakt, kofte eller folkedrakt fra andre land og verdenshjørner på Finnsnes lørdag, er like velkommen til å delta i folkedraktlenka.

Arrangøren har hatt påmelding via Facebook - mest for å sjekke om det var noen interesse for å lage den grensesprengende menneskelenka som både Arctic Race of Norway og TV-produsentene har uttrykt begeistring for. Og interesse var det: Totalt har over 600 meldt at de garantert, eller kanskje, kommer. Og så er det altså hjertelig velkommen til alle som ikke er på Facebook, men som likevel ønsker å delta.

  • Det går shuttlebusser fra Kunnskapsparken på Finnsnes til brua fra klokken 11.45 – der oppmøtet er senest 12.30. Dette fordi det er etablert omkledningsrom i Kunnskapsparken. (Rommet vil bli avlåst mens forsøket pågår.) Etter rekordforsøket, bringer bussene deltakerne tilbake til Kunnskapsparken.
  • På Senja-sida er det omkledningsrom i Silsand barneskole. Denne ligger i gangavstand fra brua.

Alle med folkedrakt er hjertelig velkommen til å delta. Både gamle, unge, barn, ungdommer og fastboende og tilreisende. Og folkedrakter fra alle verdenshjørner er like velkomne som norske bunader, folkedrakter og kofter.